Haftalık Bülten (Müstahsil)
Arı(Kovan): 354,00 TL     Armut: 73,01 TL     Arpa: 10,30 TL     Ayçiçek Çerezlik: 62,00 TL     Ayçiçek Elekaltı: 9,94 TL     Bal: 150,06 TL     Biber Yeşil : 9,08 TL     Dana: 129.178,05 TL     Dana Eti Kemikli: 460,00 TL     Domates Salçalık: 5,73 TL     Elma: 28,00 TL     Erik: 222,08 TL     Et Düve: 315,00 TL     Et Koyun: 510,00 TL     İnek: 97.727,28 TL     İnek Sütü: 17,34 TL     Kabak Taze: 5,00 TL     Kabuklu Fındık Yeşil: 59,72 TL     Karpuz: 3,65 TL     Limon: 15,00 TL     Patates: 12,50 TL     Patates 2.Nevi: 5,90 TL     Sakadat Dana Tk: 373,61 TL     Sığır (Hasarat): 35.100,00 TL     Sığır Eti Kemikli: 362,19 TL     Soğan Kavurmalık: 4,22 TL     Süpürge Otu Kilo: 90,50 TL     Süs Bitkisi: 8.500,00 TL     Şeftali: 119,00 TL     Taze Fasulye: 9,06 TL     Yemlik Buğday: 11,37 TL     Yonca Otu: 9,44 TL     Yumuşak Buğday (Ekmeklik): 12,43 TL    

Sakarya Ticaret Borsası’nda İlk Mahsul Hediyesi Verildi

  • Anasayfa
  • /
  • Haberler
  • /
  • Sakarya Ticaret Borsası’nda İlk Mahsul Hediyesi Verildi
Sakarya Ticaret Borsası’nda İlk Mahsul Hediyesi Verildi

03
Eyl
2025

  • 42 Görüntülenme

Sakarya Ticaret Borsası’nda İlk Mahsul Hediyesi Verildi

Sakarya Ticaret Borsası’sında (STB), geleneksel "İlk Mahsul Hediyesi" bu yıl da sezonun ilk ürününü getiren üreticiye verildi. Borsa müzayesinde sezonun ilk ürününü satan üretici Mesut Türkyılmaz, hediyesini Sakarya Ticaret Borsası Meclis Üyeleri Kadir Sayman, Yusuf Özbek, Özkan Yılmaz, 8. Komite Başkanı Naci Aydın ve Borsa Genel Sekreteri Emin Cenk’in elinden aldı.

Hediyesini alırken kısa bir açıklama yapan üretici Mesut Türkyılmaz, “Borsamızın çiftçilerin emeklerine değer vermesi çok güzel bir davranış. Borsamıza bu güzel hediye için teşekkür ediyorum” dedi.

Sakarya Ticaret Borsası Komite Başkanı Naci Aydın, “Sakarya, bir zamanlar Türkiye’nin dört bir yanına el süpürgesi gönderen bir bölgeydi. Bu ürün sadece ekonomik bir değer taşımakla kalmayıp, aynı zamanda babadan oğula geçen bir el sanatıydı. Bir zamanlar Borsamızın kurulmasına vesile olmuş binlerce kişiye ekmek kapısı durumundaki bu mesleğin kaybolmaması adına Meslek Komitesi olarak bu geleneği yaşatmak için büyük çaba harcıyoruz. Ne yazık ki, bu geleneksel ürünün üretimi günümüzde ciddi şekilde azalmış durumda” dedi.

Sakarya Ticaret Borsası Süpürge İmalatı ve Toptan Ticareti Komite Üyeleri, üreticilere yönelik bereketli bir sezon temennisinde bulunarak, “Tüm üretici ve tüccarlarımızın bol kazançlı bir sezon geçirmelerini diliyoruz. Geleneksel ürünlerin yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması hepimizin ortak sorumluluğudur” ifadelerini kullandılar.

İçeriği Paylaş

Sakarya Ticaret Borsası