Haftalık Bülten (Müstahsil)
Armut: 25,65 TL     Arpa: 7,45 TL     Avakado: 135,17 TL     Ayçiçek Çerezlik: 57,76 TL     Ayçiçek Elekaltı: 5,34 TL     Ayçiçek Yağlık: 19,27 TL     Ayva: 25,51 TL     Biber Çarlistan: 20,41 TL     Biber Kırmızı: 18,72 TL     Biber Sivri: 20,41 TL     Çilek: 104,61 TL     Dana: 109.448,57 TL     Dana Eti Kemikli: 317,21 TL     Dana Kilo: 337,50 TL     Domates: 27,12 TL     Düve: 69.125,00 TL     Et Düve: 295,92 TL     İncir: 59,20 TL     İnek: 75.000,00 TL     İnek Sütü: 13,80 TL     Karpuz: 6,15 TL     Kavak Odunu: 1,10 TL     Kavun: 5,95 TL     Limon: 8,90 TL     Mandalina: 14,41 TL     Muz: 35,87 TL     Nar: 39,80 TL     Salatalık: 22,85 TL     Saman: 2,35 TL     Sığır: 76.819,85 TL     Sığır Eti Kemikli: 268,05 TL     Silaj Mısır: 1,64 TL     Süpürge Otu Kilo: 81,00 TL     Süs Bitkisi: 604,31 TL     Tomruk Kavak: 4,00 TL     Üzüm: 28,93 TL     Yemlik Buğday: 8,31 TL     Yonca Otu: 9,00 TL    

Sakarya Ticaret Borsası’nda Fındıkta Sürdürülebilirlik Eğitimi gerçekleştirildi...

  • Anasayfa
  • /
  • Haberler
  • /
  • Sakarya Ticaret Borsası’nda Fındıkta Sürdürülebilirlik Eğitimi gerçekleştirildi...
Sakarya Ticaret Borsası’nda Fındıkta Sürdürülebilirlik Eğitimi gerçekleştirildi...

29
May
2024

  • 297 Görüntülenme

Sakarya Ticaret Borsası’nda Fındıkta Sürdürülebilirlik Eğitimi gerçekleştirildi...

Sakarya Ticaret Borsası’nda Fındıkta Sürdürülebilirlik Eğitimi gerçekleştirildi...

28 Mayıs Salı Günü Sakarya Ticaret Borsası hizmet binasında İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri iş birliği ile Fındıkta Sürdürülebilirlik Eğitimi gerçekleşti. 

Eğitimin açılış konuşmasını gerçekleştiren Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç, Kaynakların tükenmesi, yaşamın devamlılığını güçleştirmektedir. Bu noktada gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakabilmek amaçlı sürdürülebilirlik çalışmaları gün geçtikçe önem kazanmaktadır. Modernleşen dünyada sürdürülebilirlik, zaruri bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu bağlamda hem kişi hem de şirketlere büyük görevler düşmektedir.” dedi. 

Konuşmasında sürdürülebilir tarımın uzun vadede fayda sağladığını belirten Başkan Genç, “Çoğumuzun da hakim olduğu üzere dünya fındık üretiminin %65-70’ini ülkemiz karşılamaktadır. Ülkemizin stratejik ürünü olduğu kadar, en büyük ihraç ürünü olan fındık konusunda da sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalar yapılmasının gerekliliği göz ardı edilemeyecek bir gerçektir.” ifadelerine yer verirken eğitime katkılarından dolayı İstanbul İhracatçı Birlikleri’ne teşekkürlerini sundu. 

Sektörün ihracatına fayda sağlayacak her türlü organizasyonun bir parçası olmayı önemsediklerini belirten İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Kurt, “Son yıllarda dünyada yaşanan iklimsel ve çevresel değişimlerin etkileri nedeniyle verimlilik, kalite ve sürdürülebilirlik gibi kavramlar daha görünür hale gelmiştir. Biz de; ihracatımızda en büyük pazar olan Avrupa Birliği’ndeki Avrupa Yeşil Mutabakatı ve sürdürülebilirlik ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor ve ihracat ayağında farkındalığın arttırılması için çalışmalarda bulunuyoruz.” dedi. 

Müdür Yardımcısı İnci Hazal Özcan ve Uzman Şeyma Yılmaz Köse’nin sunumları ile gerçekleşen Fındıkta Sürdürülebilirlik Eğitimde; karbon ayak izi, tedarik zincirinde emisyon yönetimi, sürdürülebilirlik alanında farkındalık oluşturmak, iklim krizi planlamaları, çocuk işçiler ve ürün yaşam döngüsü analizi gibi pek çok konuda bilgi edinildi. Eğitim, soru-cevap bölümüyle son buldu.
 

İçeriği Paylaş

Sakarya Ticaret Borsası